Černý kořen se šunkou a smetanou
65 min.
Ingredience
- 1000gramůČerný kořen
- 1kusCitrony
- 60gramůCibule
- 40mililitrůOlej stolní
- 150mililitrůVíno bílé
- 8gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůŠunka dušená
- 150mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
10 g
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Kořeny omyjeme, poté oloupeme, pokrájíme na větší kousky a namočíme do vody s citronovou šťávou.
- 2Cibuli oloupeme a společně se šunkou pokrájíme na menší kousky.
- 3Olej rozpálíme a necháme na něm cibuli se šunkou osmažit.
- 4Přidáme pokrájené kořeny, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.
- 5Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 10 minut.
- 6Servírujeme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.