Černý kořen smažený

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
684 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.
  • 2
    Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.
  • 3
    Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.