Černý kořen smažený
55 min.
Ingredience
- 600gramůČerný kořen
- 8gramůSůl
- 10gramůMouka polohrubá
- 1000mililitrůVoda pitná
- 2gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůOmáčka tatarská
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
684 mg
Postup přípravy
- 1Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.
- 2Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.
- 3Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.