Černý kořen zapečený s mrkví

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
754 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černý kořen oloupeme, mrkev očistíme. Do hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme. Vložíme do ní čekanku a mrkev. Vaříme přibližně 15 minut doměkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Čekanku spolu s mrkvi nakrájíme na 6cm dlouhé kousky. Dáme je do misky, dochutíme solí a vymačkanou citrónovou šťávou. Zlehka promícháme.
  • 3
    Pekáček vymažeme máslem, střídavě naskládáme mrkev s čekankou a vše posypeme strouhankou. V pánvičce rozehřejeme 100 g másla, kterým polijeme strouhanku.
  • 4
    Naplněný pekáček vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při středně vysoké teplotě 30 minut dozlatova.
  • 5
    Zapečenou čekanku s mrkvi rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.