Černý kořen zapečený s mrkví
65 min.
Ingredience
- 600gramůČerný kořen
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkySůl
- 1kusCitrony
- 600gramůMrkev kořen
- 150gramůMáslo čerstvé
- 70gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Černý kořen oloupeme, mrkev očistíme. Do hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme. Vložíme do ní čekanku a mrkev. Vaříme přibližně 15 minut doměkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Čekanku spolu s mrkvi nakrájíme na 6cm dlouhé kousky. Dáme je do misky, dochutíme solí a vymačkanou citrónovou šťávou. Zlehka promícháme.
- 3Pekáček vymažeme máslem, střídavě naskládáme mrkev s čekankou a vše posypeme strouhankou. V pánvičce rozehřejeme 100 g másla, kterým polijeme strouhanku.
- 4Naplněný pekáček vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při středně vysoké teplotě 30 minut dozlatova.
- 5Zapečenou čekanku s mrkvi rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.