Čerstvá kukuřice se sladkými bramborami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kukuřice odstraníme listy, vlákna a poté klasy blanšírujeme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Zprudka zchladíme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
  • 2
    Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na proužky. Papriky očistíme a nasekáme. Rozpálíme máslo a zlehka na něm opečeme brambory ze všech stran. Přidáme cibuli, papriky a kukuřici, krátce orestujeme. Podlijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a zázvorem. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni cca 15 minut podusíme.
  • 3
    Poté vmícháme javorový sirup, citronovou šťávu a tabasco. Dle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.