Čerstvé sardinky pečené s citronem
50 min.
Ingredience
- 3kusyCitrony
- 12kusůSardinka obecná
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceOregano čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Vápník
168 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé sardinky vykucháme a zbavíme hlav. Jeden citron nakrájíme na kolečka, z druhého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu a třetí citron k servírování se sardinkami pokrájíme na čtvrtky.
- 2Do pekáče v jedné vrstvě rozložíme ryby, polejem je olejem a citronovou šťávou, posypeme citronovou kůrou a oreganem, osolíme a opepříme. Ryby vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme zhruba půl hodiny.
- 3Sardinky servírujeme horké s čtvrtkami citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.