Čerstvé smažené houby s jalovcem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs čerstvých hub (hřiby, lišky kozáky aj.) očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ni 0.5 lžíce soli a houby vaříme asi 4 minuty. Scedíme je, propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Očistíme a drobně pokrájíme cibule a stroužek česneku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi s lžicí sádla vysmažíme slaninu s cibulí dozlatova, přidáme houby, pepř, kmín a rozemletý jalovec. Houby za častého promíchání vysmažíme ze zbylé vody téměř dokřupava a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.