Čerstvé smažené houby s jalovcem
40 min.
Ingredience
- 700gramůHouby čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 3kusyJalovec
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Směs čerstvých hub (hřiby, lišky kozáky aj.) očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ni 0.5 lžíce soli a houby vaříme asi 4 minuty. Scedíme je, propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Očistíme a drobně pokrájíme cibule a stroužek česneku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi s lžicí sádla vysmažíme slaninu s cibulí dozlatova, přidáme houby, pepř, kmín a rozemletý jalovec. Houby za častého promíchání vysmažíme ze zbylé vody téměř dokřupava a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.