Čerstvý tuňák jako tatarák
15 min.
Ingredience
- 300gramůTuňák obecný
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 450gramůRajčata
- 2kusyKapie
- 70gramůCibulka jarní
- 1kusLimetka
- 70gramůOlivy černé
- 1kusBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bazalku vysypeme do poloviny oleje a rozmixujeme na jemno. Zralá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupáme, vybereme semínka a dužinu, rozkrájíme na měsíčky. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky.
- 2Kostičky ryby osolíme, opepříme, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje a promícháme. Přidáme cibulku a uložíme na 10 minut do chladničky.
- 3Bezprostředně před servírováním tatarák zakápneme limetkovou šťávou a případně okořeníme špetkou chilli. Podáváme s rajčaty, kapií a olivami a zdobíme kapkami oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.