Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší pánvi smícháme celé menší žampióny, na jemno nasekaný česnek a olej. Smažíme na střední teplotu asi minutu. Přidáme všechny bylinky, citrónovou šťávu, víno a kukuřičnou mouku. Přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí. Můžeme přidat esenci z ančoviček. Odstavíme.
  • 2
    Rybu (můžeme použít i cejna nebo sardinky) očistíme, po břišní straně rozřízneme od žaber k ocasu. Vyčistíme břišní dutinu a pokud chceme, ponecháme játra. Rybu položíme do mělké zapékací nádoby, na které ji můžeme i podávat. Omáčku nalijeme na rybu, posypeme strouhaným Parmezánem a stouhankou.
  • 3
    Nádobu zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 190°C. Na posledních 5 minut pečení můžeme alobal odejmout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.