Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub
55 min.
Ingredience
- 450gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMajoránka
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžičkyBazalka
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkyStrouhanka
- 2lžičkySýr Parmezán
- 600gramůParmice
- 0,5lžičkaMouka kukuřičná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V menší pánvi smícháme celé menší žampióny, na jemno nasekaný česnek a olej. Smažíme na střední teplotu asi minutu. Přidáme všechny bylinky, citrónovou šťávu, víno a kukuřičnou mouku. Přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí. Můžeme přidat esenci z ančoviček. Odstavíme.
- 2Rybu (můžeme použít i cejna nebo sardinky) očistíme, po břišní straně rozřízneme od žaber k ocasu. Vyčistíme břišní dutinu a pokud chceme, ponecháme játra. Rybu položíme do mělké zapékací nádoby, na které ji můžeme i podávat. Omáčku nalijeme na rybu, posypeme strouhaným Parmezánem a stouhankou.
- 3Nádobu zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 190°C. Na posledních 5 minut pečení můžeme alobal odejmout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.