Červená řepa s lososem
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 300gramůČervená řepa
- 200gramůLosos - filety
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusCitrony
- 20gramůKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s osolenou a octovou vodou, kde povaříme asi 30 minut doměkka. Měkkou řepu vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na tenká kolečka silná 2 cm.
- 2Lososové filety nakrájíme na 6 porci, každou porci položíme na dostatečně velký kus alobalu kůži dolů. Filety zakapeme olejem, položíme na ně dvě plátky řepy, které posypeme kmínem a zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou. Potom dáme lžičku nastrouhaného křenu, suroviny v alobalu posypeme pepřem a zabalíme do balíčku. Naskládáme je na plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut.
- 3Plech vytáhneme z trouby, balíčky rozdělíme na jednotlivé talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.