Červená vaječná omáčka
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceHořčice kremžská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceVíno červené
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1stroužekČesnek
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
105 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařená vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme a odložíme stranou.
- 2Ze žloutků, hořčice a citronové šťávy umícháme hladký krém. Přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a po kapkách přimícháváme olej, dokud se přísady nespojí. Omáčku dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a špetkou cukru. Povrch posypeme nasekanými bílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.