Červená vaječná omáčka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
105 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Natvrdo uvařená vejce oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme a odložíme stranou.
  • 2
    Ze žloutků, hořčice a citronové šťávy umícháme hladký krém. Přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a po kapkách přimícháváme olej, dokud se přísady nespojí. Omáčku dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a špetkou cukru. Povrch posypeme nasekanými bílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.