Červené fazole s parmskou šunkou
100 min.
Ingredience
- 500gramůFazole červené sterilované
- 130gramůŠunka parmská
- 1kusCibule červená
- 100gramůHořčice Dijonská
- 100gramůCukr třtinový
- 1litrVoda pitná
- 15mililitrůOcet jablečný
- 1lžičkaSůl
- 1kusPažitka
- 30mililitrůProtlak rajčatový
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Fazole vysypeme z konzervy do cedníku a slijeme z nich šťávu, poté je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme do mísy.
- 2V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku, po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájenou jarní cibulku a restujeme dalších 5 minut. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, cukr a 500 ml vody. Poté přimícháme fazole, dalších 500 ml vody a vše přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.
- 3Kastrol zakryjeme poklicí a vložíme na 60 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia.
- 4Po vyjmutí z trouby přidáme ocet, osolíme a ihned podáváme.
- 5Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.