Červené fazole s parmskou šunkou

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole vysypeme z konzervy do cedníku a slijeme z nich šťávu, poté je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme do mísy.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku, po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájenou jarní cibulku a restujeme dalších 5 minut. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, cukr a 500 ml vody. Poté přimícháme fazole, dalších 500 ml vody a vše přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.
  • 3
    Kastrol zakryjeme poklicí a vložíme na 60 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia.
  • 4
    Po vyjmutí z trouby přidáme ocet, osolíme a ihned podáváme.
  • 5
    Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.