Červené zelí marinované
40 min.
Ingredience
- 900gramůZelí hlávkové červené
- 1000mililitrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 1kusBobkový list
- 3gramyPepř černý celý
- 400mililitrůOcet vinný červený
- 400mililitrůVíno červené
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, zalijeme hodně slanou vlažnou vodou a necháme máčet.
- 2Mezitím si smícháme červené víno s octem, prolisujeme česnek a připravíme si koření. Zelí scedíme, necháme trochu okapat, vložíme do kameninového hrnce, zalijeme vínem s octem, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list a česnek. Dáme do lednice a necháme několik hodin marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.