Červené zelí na víně s jablkem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme.
  • 2
    V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu.
  • 3
    Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.