Červené zelí na víně s jablkem
40 min.
Ingredience
- 1kusHřebíček
- 1lžíceCukr krupice
- 100mililitrůVíno červené
- 80mililitrůVoda pitná
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 2kusyJablka
- 0,5kusZelí hlávkové červené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme.
- 2V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu.
- 3Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.