Červené zelí s ostružinovým želé
55 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové červené
- 150gramůSádlo škvařené
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 3špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceMarmeláda ostružinová
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
38 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěné červené zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme sádlo a postupně přidáváme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda. Ochutíme solí, cukrem, octem, pepřem, dochutíme ostružinovým želé, dobře promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Hrnec se zelím zakryjeme poklicí, zelí dusíme při mirné teplotě přibližně 20 - 30 minut.
- 2Červené zelí s ostružinovým želé podáváme k pečenému masu ze zvěřiny a k vepřovému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.