Červené zelí s ostružinovým želé

55 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
38 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné červené zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme sádlo a postupně přidáváme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda. Ochutíme solí, cukrem, octem, pepřem, dochutíme ostružinovým želé, dobře promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Hrnec se zelím zakryjeme poklicí, zelí dusíme při mirné teplotě přibližně 20 - 30 minut.
  • 2
    Červené zelí s ostružinovým želé podáváme k pečenému masu ze zvěřiny a k vepřovému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.