Česká hrachovka s párkem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a mrkev pokrájíme na větší kousky, česnek oloupeme, stonek řapíkatého celeru pokrájíme, vše nasekáme v robotu. Na středním ohni pak směsku osmahneme, aby zelenina byla měkká, ale ne hnědá, to znamená přibližně 5 - 10 minut. Přidáme mletý muškátový květ, promícháme, přidáme žlutý předvařený hrách a znovu dobře promícháme. Pak přilijeme drůbeží nebo zeleninový vývar, přihodíme bobkové listy a opět přivedeme k varu. Ztlumíme oheň, hrnec přikryjeme a vaříme, dokud není hrách měkký a polévka hustá, přibližně hodinu. Není-li hrách ještě měkký, ale polévka už zhoustla, zředíme ji vývarem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec v polévce prohřejeme nakrájené frankfurtské párky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.