Česká srnčí paštika s játry
110 min.
Ingredience
- mleté maso
- 2kusyŽemle tuková
- 200gramůJátra srnčí
- 150gramůSrnčí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 400gramůTelecí plec
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPaštikové koření
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno tokajské
- 1,25decilitryMléko plnotučné
- 75gramůHouby čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- opečené maso
- 150gramůSrnčí maso
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- těsto
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1402 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
95 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté srnčí maso nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a 2/3 srnčího masa opečeme dozlatova z každé strany.
- 2Žemle namočíme do mléka. Hřiby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a krátce je osolené orestujeme na másle.
- 3Srnčí játra, slaninu, telecí maso a 1/3 zbývajícího srnčího masa jemně pomeleme na masovém strojku, směs dáme do mísy, přidáme sůl, paštikové koření, rozetřený česnek, tokajské víno, 6 žloutků pepř, drobně pokrájené srnčí opečené maso, namočené žemle a houby. Vše dobře promícháme.
- 4Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta přečnívaly přes okraj formy (minimálně 5 cm). Pak formu naplníme, navrch poklademe plátky slaniny a překryjeme listovým těstem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a doprostřed vypíchneme otvor kvůli páře.
- 5Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut. Upečenou paštiku dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.