Česká srnčí paštika s játry

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1402 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
95 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté srnčí maso nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a 2/3 srnčího masa opečeme dozlatova z každé strany.
  • 2
    Žemle namočíme do mléka. Hřiby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a krátce je osolené orestujeme na másle.
  • 3
    Srnčí játra, slaninu, telecí maso a 1/3 zbývajícího srnčího masa jemně pomeleme na masovém strojku, směs dáme do mísy, přidáme sůl, paštikové koření, rozetřený česnek, tokajské víno, 6 žloutků pepř, drobně pokrájené srnčí opečené maso, namočené žemle a houby. Vše dobře promícháme.
  • 4
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta přečnívaly přes okraj formy (minimálně 5 cm). Pak formu naplníme, navrch poklademe plátky slaniny a překryjeme listovým těstem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a doprostřed vypíchneme otvor kvůli páře.
  • 5
    Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut. Upečenou paštiku dáme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.