Česnečka s pohankou
30 min.
Ingredience
- 30gramůČesnek
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůPohanka
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůKlobása uzená
- 5gramůKmín drcený
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
991 mg
Cukr
266 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, metlou rozšleháme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme a vsypeme do hrnce, osolíme a povaříme asi 10 minut.
- 2Nyní přidáme prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou klobásu, ochutíme pepřem, majoránkou, krátce ještě povaříme a nakonec vmícháme rozkvedlané vejce, promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.