Česnek v nálevu - Mánul džangáči
14 min.
Ingredience
- 300gramůČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- Kořenící omáčka
- 36mililitrůOmáčka sójová
- 36gramůCukr krupice
- 2lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupané stroužky česneku propláchneme vodou, necháme na sítku okapat. Potom je naskládáme do sklenic, zalijeme octem a necháme na chladném místě fermentovat 10 dní. Potom octovou vodu přelijeme přes sítko do hrnce, přilijeme kořenící omáčku, směs přivedeme k varu a vaříme ji přibližně minutu. Tuto vařenou kořenicí omáčku vlijeme zpět do sklenice s vodou a s česnekem, necháme fermentovat jeden měsíc.
- 2Kořenicí omáčku na česnek přiravíme tak, že smícháme sójovou omáčku se 3 lžícemi krupicového cukru a 2 lžícemi soli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.