Česnek v nálevu - Mánul džangáči

14 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané stroužky česneku propláchneme vodou, necháme na sítku okapat. Potom je naskládáme do sklenic, zalijeme octem a necháme na chladném místě fermentovat 10 dní. Potom octovou vodu přelijeme přes sítko do hrnce, přilijeme kořenící omáčku, směs přivedeme k varu a vaříme ji přibližně minutu. Tuto vařenou kořenicí omáčku vlijeme zpět do sklenice s vodou a s česnekem, necháme fermentovat jeden měsíc.
  • 2
    Kořenicí omáčku na česnek přiravíme tak, že smícháme sójovou omáčku se 3 lžícemi krupicového cukru a 2 lžícemi soli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.