Česneková líčka
300 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová líčka
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůCeler bulvový
- 3lžíceMajoránka čerstvá
- 300mililitrůVíno červené
- 150mililitrůVíno Marsala
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
65 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme v hrnci, přidáme osolená a opepřená vepřová líčka a opečeme je zprudka ze všech stran a poté vyndáme. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, orestujeme a přidáme rozetřený česnek. Zalijeme červeným vínem a Marsalou, přidáme rajčatový protlak a až se Marsala vyvaří, přidáme vepřová líčka. Zalijeme je vývarem a 4 hodiny dusíme.
- 2Maso vyndáme a dáme stranou. Udržujeme stále teplé. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, přidáme majoránku a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.