Česneková majonéza podle Ramsaye
20 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 300mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
80 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
112 mg
Cukr
122 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané stroužky česneku opatrně zahříváme v mléce, až změknou. Česnek pak prolisujeme sítem do misky se dvěma žloutky z vajec od slepic z volného chovu, mléko odložíme stranou.
- 2Ke žloutkům s česnekem přilijeme bílý vinný ocet, přidáme sůl, pepř, práškovou anglickou hořčici a několik minut šleháme. Po kapkách potom všleháváme olej a přilijeme trochu mléka tak, aby se olej ze směsi neodděloval.
- 3Majonézu podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem a prolisujeme jemným sítem.
- 4Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.
- 5Je to výtečná příloha ke kuřecímu masu, korýšům, nebo hranolkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.