Česneková majonéza podle Ramsaye

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
80 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
112 mg
Cukr
122 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané stroužky česneku opatrně zahříváme v mléce, až změknou. Česnek pak prolisujeme sítem do misky se dvěma žloutky z vajec od slepic z volného chovu, mléko odložíme stranou.
  • 2
    Ke žloutkům s česnekem přilijeme bílý vinný ocet, přidáme sůl, pepř, práškovou anglickou hořčici a několik minut šleháme. Po kapkách potom všleháváme olej a přilijeme trochu mléka tak, aby se olej ze směsi neodděloval.
  • 3
    Majonézu podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem a prolisujeme jemným sítem.
  • 4
    Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.
  • 5
    Je to výtečná příloha ke kuřecímu masu, korýšům, nebo hranolkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.