Česneková olejová
0 min.
Ingredience
- 3lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1decilitrOlej stolní
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1116 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
112 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
447 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na tvrdo, vyjmeme žloutky prolisujeme, osolíme a za stálého míchání do nich přikapáváme olej. Přidáme prolisovaný česnek, víno, citrónovou šťávu, pepř a cukr. Nakonec vmícháme nadrobno rozsekané bílky.
- 2Podáváme s vařeným hovězím masem, pečenou drůbeží a vařeným rybám. Omáčku můžeme také kompletně rozmixovat v mixéru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.