Česneková omáčka na vařené maso
45 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 7stroužkůČesnek
- 3špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 1kusFeferony
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
721 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V menším hrnci na 1 lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání přiléváme studený vývar, který osolíme a necháme vařit 20 minut.
- 2Na pánvičce rozehřejeme 1 lžíci sádla a na něm podusíme prolisovaný česnek, nakrájenou feferonku a vylijeme do hrnce, ve kterém vaříme omáčku. Všechno společně povaříme 10 minut a zalijeme smetanou.
- 3Uvařenou omáčku rozmixujeme, ale můžeme ji jen procedit a dochutíme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.