Česneková omáčka s bazalkou
20 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 10stroužkůČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůTvaroh měkký
- 1kusCitrony
- 10gramůOmáčka sójová
- 5gramůBazalka
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
464 mg
Postup přípravy
- 1Vejce vložíme do hrnce s vodou a uvaříme, uvařené scedíme, oloupeme a žloutky dáme do misky, kam přidáme oloupaný a nakrájený česnek, tvaroh, šťávu z citrónu, sójovou omáčku, listy bazalky, olej, mixérem rozmixujeme v hladkou hmotu, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.