Česneková omáčka s kapii
35 min.
Ingredience
- 5stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 50gramůSádlo škvařené
- 3decilitryVývar zeleninový
- 10gramůKapie
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, nadrobno nasekaný česnek, nakrájenou kapii, osolíme, opepříme a všechno chvíli společně dusíme.
- 2Směs zalijeme vývarem, důkladně promícháme a pár minut povaříme.
- 3Na závěr omáčku přecedíme přes jemné síto a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.