Česneková omáčka se smetanou
30 min.
Ingredience
- 100gramůČesnek
- 50gramůSádlo škvařené
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 70mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůBramborové noky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
250 mg
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme a rozetřeme se solí na pastu.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme vlažný vývar, metlou dobře rozmícháme, opepříme, přidáme česnekovou pastu, povaříme aspoň 10 minut, přimícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem, ještě krátce povaříme a odstavíme.
- 3Česnekovou omáčku podáváme s bramborovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.