Česneková omáčka z hovězího vývaru

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
629 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme cibuli s česnekem. V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme s máslem drobně pokrájenou cibuli, přimícháme k ní hladkou mouku a osmažíme dorůžova.
  • 2
    Na jíšku s cibulí přilijeme vlažný hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a pomalu vaříme 5-7 minut. Pak přimícháme prolisovaný česnek, povaříme 2 minuty a omáčku odstavíme z plotny.
  • 3
    Přecedíme ji do druhého hrnce, cibuli s česnekem prolisujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.