Česneková omáčka z hovězího vývaru
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSádlo škvařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
629 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme cibuli s česnekem. V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme s máslem drobně pokrájenou cibuli, přimícháme k ní hladkou mouku a osmažíme dorůžova.
- 2Na jíšku s cibulí přilijeme vlažný hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a pomalu vaříme 5-7 minut. Pak přimícháme prolisovaný česnek, povaříme 2 minuty a omáčku odstavíme z plotny.
- 3Přecedíme ji do druhého hrnce, cibuli s česnekem prolisujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.