Česneková polévka s chlebem po francouzsku
95 min.
Ingredience
- 750gramůCibule
- 1250mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4plátkyChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na másle zpěníme plátky cibule a jeden prolisovaný stroužek česneku. Pražíme je až třicet pět minut, pak přidáme mouku a pokračujeme tři minuty. Poté po částech přiléváme vývar, přivedeme ho k varu, zmírníme teplotu a směs dusíme třicet minut pod pokličkou. Polévku osolíme a opepříme.
- 2Polévku servírujeme v miskách s opečeným chlebem a kousky sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.