Česneková polévka s krutony

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
987 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek rozmačkáme tupou stranou nože. V hrnci zahřejeme 1 lžíci olivového oleje a přibližně 5 minut na něm smažíme slaninu. Přidáme česnek, nakrájenou bramboru a podusíme dalších 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme bylinky, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut.
  • 2
    Žloutky v míse šleháme a pomalu přiléváme zbylý olej tak, aby hmota zhoustla. Postupně všleháme horkou polévku. Přecedíme ji zpět do hrnce a jen ohřejeme a ochutíme.
  • 3
    Na suché pánvi lehce opečeme kostičky bagety, posypeme je sýrem a vložíme pod gril.
  • 4
    Do každého talíře položíme několik krutonů a přelijeme je horkou polévkou, nebo můžeme krutony podávat zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.