Česneková polévka s krutony
75 min.
Ingredience
- 1,5litryVývar drůbeží
- 125gramůSlanina vepřová
- 1kusBrambory
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůSýr Gruyére
- 1špetkaSůl
- 2kusyČesnek
- 125mililitrůOlej olivový
- 0,5kusBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
987 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek rozmačkáme tupou stranou nože. V hrnci zahřejeme 1 lžíci olivového oleje a přibližně 5 minut na něm smažíme slaninu. Přidáme česnek, nakrájenou bramboru a podusíme dalších 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme bylinky, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut.
- 2Žloutky v míse šleháme a pomalu přiléváme zbylý olej tak, aby hmota zhoustla. Postupně všleháme horkou polévku. Přecedíme ji zpět do hrnce a jen ohřejeme a ochutíme.
- 3Na suché pánvi lehce opečeme kostičky bagety, posypeme je sýrem a vložíme pod gril.
- 4Do každého talíře položíme několik krutonů a přelijeme je horkou polévkou, nebo můžeme krutony podávat zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.