Česneková polévka s rajčaty

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpůlená rajčata poklademe v jedné vrstvě řezem dolů do pekáče. Grilujeme asi 3 minuty, až slupky ztmavnou.
  • 2
    Rajčata vyndáme a vložíme do kastrolu, dusíme do změknutí ve vlastní šťávě za stálého míchání.
  • 3
    Rozmixujeme je a prolisujeme jemným sítem.
  • 4
    Ve větším hrnci zpěníme na oleji najemno nakrájenou cibuli a polovinu z pěti nadrobno nakrájených stroužků česneku. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaná rajčata, zbytek česneku, vaříme ještě cca 5 minut.
  • 5
    Podle chuti osolíme, opepříme. Na stůl dáme pesto, které si můžeme přidat do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.