Česneková polévka s vaječnou sedlinou
35 min.
Ingredience
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
454 mg
Cukr
296 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut.
- 2Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí.
- 3Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.