Česneková polévka s vaječnou sedlinou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
454 mg
Cukr
296 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut.
  • 2
    Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí.
  • 3
    Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.