Česneková pomazánka s rybím filé
26 min.
Ingredience
- 2plátkyChléb celozrnný pšeničný
- Dušené filé
- 200gramůrybí filé
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 4špetkySůl
- 3špetkyKmín mletý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůVoda pitná
- Na ozdobu
- 1kusCibulka jarní
- Ostatní ihgedience
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 80gramůSýr čerstvý bez tuku
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené rybí filé ochutíme pepřem, mletým kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji ho krátce orestujeme dozlatova z každé strany. Pak přilijeme 50ml vody, filé osolíme a pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut. Hotové měkké filé necháme vychladnout.
- 2Do mixéru dáme vychladlé kousky filé, žervé sýr, prolisovaný česnek a lžičku dijónské hořčice. Směs rozmixujeme na konzistenci krému. Pak krém dochutíme solí a pepřem.
- 3Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kroužky. Tmavý chléb natřeme pomazánkou, posypeme jarní cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.