Česneková veka se sýrem
35 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Parmezán
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1kusVeka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
63 mg
Cukr
83 mg
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, ale nedokrojíme je. Veka tak zůstane pohromadě.
- 2Rozpůlenými stroužky česneku potřeme celou veku i nakrojené plátky zevnitř.
- 3Zbylý česnek prolisujeme, smícháme s máslem, nastrouhaným Parmezánem, nasekanou petrželkou a solí. Směsí potřeme plátky veky na povrchu i uvnitř.
- 4Celou veku zabalíme do alobalu, na vrchu necháme alobal otevřený.
- 5Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.