Česneková veka se sýrem

35 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
63 mg
Cukr
83 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, ale nedokrojíme je. Veka tak zůstane pohromadě.
  • 2
    Rozpůlenými stroužky česneku potřeme celou veku i nakrojené plátky zevnitř.
  • 3
    Zbylý česnek prolisujeme, smícháme s máslem, nastrouhaným Parmezánem, nasekanou petrželkou a solí. Směsí potřeme plátky veky na povrchu i uvnitř.
  • 4
    Celou veku zabalíme do alobalu, na vrchu necháme alobal otevřený.
  • 5
    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.