Česnekové garnáty s petrželkou
20 min.
Ingredience
- 500gramůGarnát obecný
- 4kusyPetržel - nať
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 250 °C. Garnáty i s krunýři opláchneme, osušíme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky nadrobno nasekáme.
- 2Česnek promícháme s petrželkou a olivovým olejem a rozdělíme na garnáty. Pečeme na střední liště trouby cca 5 min. Hotové osolíme, dozdobíme kolečky citronu a podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít např. bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.