Česnekové garnáty s petrželkou

20 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 250 °C. Garnáty i s krunýři opláchneme, osušíme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky nadrobno nasekáme.
  • 2
    Česnek promícháme s petrželkou a olivovým olejem a rozdělíme na garnáty. Pečeme na střední liště trouby cca 5 min. Hotové osolíme, dozdobíme kolečky citronu a podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít např. bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.