Česnekové pyré
25 min.
Ingredience
- 3gramySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 5gramůHořčice
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 370mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůŘedkvička
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůSalát ledový
- 4stroužkyČesnek
- 450mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
100 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek prolisujeme a ještě rozetřeme špičkou nože. V misce smícháme česnek se solí a vaječnými žloutky, hořčicí, pepřem a citronovou šťávou. Nejlépe dřevěnou špachtlí utřeme všechny suroviny do hladké pěny a potom za stálého šlehání přikapáváme asi 100 ml oleje, aby se zapravil do pěny, ale nesrazil se. Zbytek oleje potom pozvolna přiléváme a stále šleháme, až pěna zhoustne.
- 2Na podlouhlou misku naskládáme k jedné straně natrhaný ledový salát, nastrouhané ředkvičky, osminky ve vodě uvařených vajec, řapíky celeru a jarní cibulku, česnekové pyré navršíme na druhé straně a zeleninu do něj namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.