Česnekové široké nudle s paprikami

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté papriky v pánvi na rozpáleném oleji opečeme, až slupka začne mít zlatohnědou barvu a dá se sloupnout. Vychladlé papriky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme je na proužky. Výpek z pečených paprik odložíme. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Bazalku a snítku kopru omyjeme, lístky prstami roztrháme na menší kousky.
  • 2
    Do velkého hrnce dáme vařit 4l vody se solí. Než se voda uvaří, v pánvi na rozehřátém oleji krátce orestujeme česnek, jen do zlatova. Restujeme pouze 30-60 sekund, pak hned přidáme papriky, promícháme, přidáme zbylý výpek z paprik a společně s česnekem papriky vaříme za stálého promíchání 2 minuty.
  • 3
    Do vroucí vody nasypeme široké nudle z tvrdé pšenice a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené těstoviny scedíme, zachytíme znich několik lžic vody a těstoviny přimícháme do paprikové směsi, přidáme bylinky, 2-3 lžíce vody z těstovin, dochutíme česnekovou solí a čerstvě pomletým pepřem, důkladně promícháme aby se ingredience spojili, necháme je 1 minutu a poté hned horké nudle s paprikami servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.