Česnekové tuňákové steaky
105 min.
Ingredience
- 1kusČesnek
- 2kusyPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 4plátkyTuňák obecný
- 3lžíceMargarín
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Hlavičku česneku zabalíme do alobalu a necháme 45 minut v troubě.
- 2Papriku omyjeme a dáme k česneku na 20 minut do trouby. Jednou ji otočíme.
- 3Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu posekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jader a nasekáme.
- 4Z trouby vyndáme papriku, sloupneme ji a odstraníme semínka. Nakrájíme na kostičky, s rajčaty a chilli papričkou vložíme do misky.
- 5Omyjeme koriandr, posekáme ho, přidáme k zelenině do misky, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- 6Vyndáme z trouby česnek a necháme vychladnout. Do zeleninové směsi vytlačíme stroužky, promícháme a necháme přikryté v lednici uležet 60 minut.
- 7Lehce osolíme a opepříme rybí steaky. V pánvi rozehřejeme margarín, dáme do něj rybu a dvě minuty opékáme z obou stran.
- 8Podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.