Česnekovo-máslový steak s Pico de Gallo
30 min.

Ingredience
- 2kusyHovězí steak libový
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8kusůTortilla
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1kusAvokádo
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Steaky necháme 30 minut před přípravou odležet v pokojové teplotě.
- 2Mezitím si připravíme Pico de Gallo: Rajčata nakrájíme na plátky, odstraníme semínka a poté je nakrájíme na menší kousky. Cibuli a chilli papričku nakrájíme na jemno, koriandr nasekáme a smícháme s rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti. Dáme stranou.
- 3Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 4Steaky osolíme a opepříme podle chuti. Smažíme je 3 minuty z každé strany (záleží na tloušťce steaků).
- 5Mezitím si ze změklého másla a utřeného česneku připravíme česnekové máslo.
- 6Hned jak steaky vyjmeme z pánve, položíme je na talíř a rozdělíme na ně česnekové máslo.
- 7Steaky podáváme s Pico de Gallo, avokádem a tortillami, které jsme mohli nahřát na pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 3. 2017
Česnekovo-máslový steak s Pico de Gallo
Výborný steak :)