Česnekový báč
55 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, po chvilce z brambor scedíme přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku.
- 2Očištěnou a nastrouhanou cibuli osmažíme v pánvi na másle dorůžova, přidáme ji k bramborům a vše důkladně promícháme.
- 3Pečící plech vytřeme sádlem, bramborové těsto rozetřeme po plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova přibližně 35-40 minut. Báč nakrájíme na čtverce a hned horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.