Čevapčiči
40 min.
Ingredience
- 225gramůCibule
- 375gramůHovězí maso zadní
- 375gramůVepřový ořez
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 150gramůHořčice
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
776 mg
Cukr
985 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně je umeleme s polovinou dávky cibule a mírně osolíme. Přidáme pepř a mletou papriku, směs dobře promícháme a rozdělíme na 30 dílků.
- 2Z dílků tvarujeme válečky stejně veliké a v horkém oleji je opečeme dozlatova.
- 3Při podávání čevepčiči přeléváme zbylým výpekem, obkládáme dávkou jemně nakrájené cibule a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Čevapčiči
Už dlouho jsem nepřipravovala čevapčiči, tak jsem to napravila. Na jednu porci jsem počítala 120 g masa a tím pádem přidala o malinko více papriky. Sůl a pepř dávám dle chuti. Tuku na opečení je třeba více, odhaduji to na 10 porcí na 100 až 120 g. Čevapčiči jde upéct i na tukem vymazaném plechu v troubě, při teplotě zhruba 185°C cca 8 minut. Tento recept je klasika a za mě palec nahoru.