Čevapčiči z jehněčího masa
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 160gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 12gramůTymián čerstvý
- 30mililitrůOlej olivový
- 400gramůCibule červená
- 25gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme a přidáme drcený pepř. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián posekáme a vše přidáme k masu. Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a vymícháme masové těsto. Z těsta tvoříme menší válečky, které pokládáme na mírně rozpálený gril. Grilujeme zvolna, maso otáčíme a potíráme olejem.
- 2Ugrilované maso vyskládáme na servírovací talíř a obložíme kroužky červené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.