Ceviche
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůSépie
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 7kusůLimetka
- 3kusyRajčata
- 1kusAvokádo
- 2lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůMušle slávky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Syrové krevety a slávky oloupeme, sépie očistíme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do nekovové nádoby a zalijeme šťávou z limetek tak, aby bylo všechno maso ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin nebo přes noc v lednici.
- 2Odleželé plody moře necháme okapat, vysušíme papírovou utěrkou a dáme do mísy.
- 3Rajčata překrojíme, vymačkáme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky 1 cm široké.
- 4Vše smícháme, přidáme plody moře, oregano, koření, dle chuti limetkovou šťávu a podáváme s křupavou žemlí. Můžeme posypat čerstvým oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.