Chabaštová fazolová polévka s uzeným
80 min.
Ingredience
- 100gramůFazole
- 1,5litryVoda pitná
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 40gramůSádlo škvařené
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Velké barevné fazole přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce se studenou vodou máčet na 10 hodin.
- 2Čerstvé hlávkové zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky (bez košťálu). Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 3V téže vodě je druhý den přivedeme k varu, přidáme syrový uzený bůček a vaříme přibližně 40-50 minut do měkka. Bůček vyjmeme, do polévky přidáme hlávkové zelí, kmín, pepř, sůl a vaříme asi 10 minut.
- 4V pánvi na sádle si zpěníme cibuli, poprášíme ji pak moukou a usmažíme si světlou jíšku, kterou postupně přimícháme do polévky. Přidáme česnek, na kostky nakrájený uvařený bůček, s jíškou provaříme asi 5 minut. Polévku můžeme dochutit rajčatovým protlakem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.