Chabaštová fazolová polévka s uzeným

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké barevné fazole přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce se studenou vodou máčet na 10 hodin.
  • 2
    Čerstvé hlávkové zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky (bez košťálu). Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V téže vodě je druhý den přivedeme k varu, přidáme syrový uzený bůček a vaříme přibližně 40-50 minut do měkka. Bůček vyjmeme, do polévky přidáme hlávkové zelí, kmín, pepř, sůl a vaříme asi 10 minut.
  • 4
    V pánvi na sádle si zpěníme cibuli, poprášíme ji pak moukou a usmažíme si světlou jíšku, kterou postupně přimícháme do polévky. Přidáme česnek, na kostky nakrájený uvařený bůček, s jíškou provaříme asi 5 minut. Polévku můžeme dochutit rajčatovým protlakem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.