Chalupářský guláš
150 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1kilogramVepřový bok
- 200gramůFazole červené
- 1hrstHouby sušené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůLečo s párkem
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyMajoránka
- 5gramůBobkový list
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
72 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
724 mg
Cukr
897 mg
Postup přípravy
- 1Fazole, které jme namočili den dopředu, v té samé vodě uvaříme. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka ho opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme namočené houby, zeslabíme plamínek a pomalu dusíme. Směs osolíme, opepříme, vylijeme lečo s párkem, který nakrájíme na kolečka, zalijeme teplou vodou a pod poklicí necháme dusit. Do skoro měkkého masa vylijeme uvařené fazole, rozmačkaný česnek, posypeme majoránkou, smetanu s moukou dobře rozšleháme a guláš zahustíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.