Chalupnická polévka
40 min.
Ingredience
- 50gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 10gramůTěstoviny konzumní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou petržel na jemno nastrouháme, vejce rozšeháme ve smetaně. Petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku rozšleháme s horkou vodou, přimícháme tenké nudle a asi 10 minut vaříme. Poté vmícháme nastrouhanou petržel, osolíme a opepříme.
- 3Před podáváním v polévce minutu povaříme smetanu s vejcem a na závěr vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.