Chalupnická polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, očištěnou petržel na jemno nastrouháme, vejce rozšeháme ve smetaně. Petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku rozšleháme s horkou vodou, přimícháme tenké nudle a asi 10 minut vaříme. Poté vmícháme nastrouhanou petržel, osolíme a opepříme.
  • 3
    Před podáváním v polévce minutu povaříme smetanu s vejcem a na závěr vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.