Champinones al ajillo
25 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 650gramůHouby čerstvé
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 60mililitrůOlej olivový
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 14 stroužky česneku utřeme, zbylé dva nakrájíme na tenké plátky. Houby rozkrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme utřený česnek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Mícháme asi 10 vteřin na středním plameni, poté vložíme houby. Osolíme a za stálého míchání smažíme asi 10 minut. Pak vmícháme plátky česneku a nasekanou petrželku a ještě minutu smažíme.
- 3Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.