Charlestonská rýže
45 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 700mililitrůVývar slepičí
- 60gramůAnglická slanina
- 5kusůCibulka jarní
- 300gramůRýže loupaná
- 1špetkaTymián sušený
- 150gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme nasekanou cibuli, rýži a krátce osmahneme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a za častého míchání osmahneme.
- 2Rýži zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme pepřem a tymiánem a zvolna vaříme.
- 3Jarní cibulku nakrájenou na kolečka podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, nakrájená rajčata a 5 minut povaříme. Směs zamícháme do rýže a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.