Charlestonská rýže s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 60gramůAnglická slanina
- 4kusyCibule
- 6kusůCibulka jarní
- 300gramůRýže loupaná
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1špetkaTymián sušený
- 150gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600mililitrůVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak, a za častého míchání krátce osmahneme. Zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme tymiánem a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí rýže.
- 2Na kolečka nakrájenou jarní cibulku podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, a povaříme 5 minut. Směs vmícháme do rýže a pokrm podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Charlestonská rýže s rajčaty
Charlestonská rýže s rajčaty nám moc chutnala. Především asi i proto, že v ní byla slaninka, kterou máme moc rádi. I když nejsou uzeniny moc vhodné pro děti a neměly by je téměř jíst, starší děti mohou rýži ochutnat. Určitě se jim zavděčíte stejně jako dospělým.