Chilindrónské kuře
80 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 100gramůŠunka dušená
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVíno bílé
- 6kusůPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
977 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme a rozdělíme na osm kousků. Šunku nakrájíme na proužky, stejně jako papriku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupaná je taktéž nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a všechny ingredience kromě kuřete podusíme 10 minut.
- 2Na druhé pánvi pak do zlatova opečeme kousky kuřete, které v průběhu podléváme červeným vínem. Na závěr vše ochutíme solí a pepřem, kuře zalijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.