Chilli con carne s bylinkami
65 min.
Ingredience
- 400gramůFazole červené sterilované
- 600gramůHovězí maso zadní
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůPaprika zelená
- 50gramůChilli paprička
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 5gramůChilli koření mleté
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramPepř cayenský
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 80gramůCibule červená
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, chilli papričky rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, červenou cibuli krájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky, bylinky s koriandrem nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, zprudka osmažíme a vyjmeme z pánve. Do výpeku vsypeme cibuli, česnek a papriky. Zmírníme oheň, krátce orestujeme. Přidáme rajčata, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričky, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, rajčatový protlak, krátce podusíme, podlijeme vývarem, vrátíme zpět maso a dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přimícháme scezené červené fazole, prohřejeme a odstavíme.
- 3Pokrm upravíme na talíře, posypeme posekanými bylinkami s koriandrem a ozdobíme kroužky červené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.