Chilli s masem neboli chilli con carne
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůKukuřice
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 425gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a červenou papriku, zbavenou semen a nakrájenou na kostky, osmažíme do měkka v teflonové pánvi na rozehřátém oleji; po přidání mexického chilli koření ještě půl minuty smažíme, pak přidáme mleté hovězí maso a smažíme do zhnědnutí. Přimícháme nakrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, konzervované červené fazole, scezené a propláchnuté, vyloupanou kukuřici, čerstvý koriandr, sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.